Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.11.2010. КИЇВ. Патріарх Болгарський привітав Блаженнішого Митрополита Володимира з ювілеєм

ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ
БЛАЖЕННІШОМУ ВОЛОДИМИРУ
МИТРОПОЛИТУ КИЇВСЬКОМУ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Ваше Блаженство, улюблений во Христі брате й співслужителю!
У цей знаменний день, відчуваючи глибоку подяку до Всеподателя Бога, Ви відзначаєте Ваше 75-ліття разом з всечесни́м кліром та боголюбивою паствою, оточені сердечною повагою державних установ та гостей з багатьох країн.
Будучи глибоко покірним Божій Волі, Ви гідно несете свій житейський хрест, ревно сповнюючи свій церковний обов’язок і досягши значних успіхів в управлінні Московською духовною академією, в адміністративних установах Московського патріархату й до сьогодні, коли ви є Митрополитом богоспасаємого міста Києва і усієї України. Доброплідними є Ваші архіпастирські зусилля у винограднику Божому, де Ви долаєте погодні негаразди та сум’яття в церковному житті великої Київської митрополії. Ваша духовна мудрість і віддане архієрейське служіння, Ваша богословська ерудиція й полум’яне слово сприяють народженню багатих плодів на Ниві Божій, задля примноження і розвитку корисної місії Церкви у світі та благодатного єднання народу Божого. Серед горнила численних випробувань Ви, як великий воїн Христа, завжди перемагаючи з допомогою сили християнської любові та архіпастирською добросердністю.
Ваше Блаженство, співрадіючи з христолюбним народом Святої Православної Церкви України, від нашого імені та від імені Священного Синоду Болгарської Православної Церкви молитовно бажаємо, аби Ваші подальші роки життя пройшли в міцному здоров’ї, мирі та благодатній радості в Господі, від Котрого є всілякий досконалий дар і сили на сповнення високовідповідального Вашого служіння.
На многії і благословеннії літа, Блаженніший Владико!

† Максим,
Патріарх Болгарський,
Голова Священного Синоду Болгарської Православної Церкви