Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.11.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В єпархії побудований і освячений іще один храм

11 листопада в селі Махаринці Старокостянтинівського району Хмельницької єпархії відбулася подія, яка увійшла в історію села, району та Хмельницької єпархії– освячення новозведеного храму в честь Апостола Іоанна Богослова.
Урочистий чин освячення престолу та храму очолив митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, який прибув, щоб молитовно розділи радість віруючих села та запалити іще одну лампаду духовного життя, яка незгасимо світитиме на небосхилі єпархії.
Біля входу в храм з великим підйомом та духовною радістю, зустрічали свого архіпастиря парафіяни храму щоб молитовно з’єднатися та прославляти Господа нашого Іісуса Христа, Божу Матір та усіх угодників Божих.
Після освячення храму, відбулася Божественна Літургія, за якою архіпастир разом із духовенством Старокостянтинівського благочиння, приніс першу безкровну жертву Господу.
Богослужіння продовжилось молебнем та Хресною Ходою навколо храму, під час якого, храм та прочани були окроплені свяченою водою.
Перша проповідь та повчання пролунала із уст владики Антонія, в якій архіпастир розповів про значення храму Господнього у житті християнина «Храм – це є Божий дар, де люди підносять свої молитви до Господа, благодарять і просять Його. Через храм ми отримуємо дари Святого Духа у Таїнствах, що встановлені Святою Церквою. Через храм ми отримуємо спілкування з Богом, з Божою Матір’ю, зі святими. Нехай же благодать Божа сходитиме на кожного, хто буде переступати поріг цього теплого та затишного храму і Господь благословить кожного миром, благополуччям та здоров’ям. Ваш храм освячений в честь Апостола Іоанна Богослова, який під час свого життя повчав любові. Тож, і ми з вами повинні мати таку ж любов, любов до Бога, один до одного, яку мав Святий Ап. Іоанн. А, коли матимемо таку любов, то унаслідуємо життя вічне та Царство Небесне.» — сказав Владика.
На згадку про урочисту подію Архієрей подарував церкві ікону Божої Матері та відзначив церковними нагородами парафіян, трудами яких постав храм.
А усі присутні в цей день у храмі отримали архієрейське благословення та святі іконки.