Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.11.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин відспівування свого старшого брата Степана Сабодана

31 жовтня, відійшов до Господа єдиний рідний брат Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира ― Степан Маркіянович Сабодан.
1 листопада Первосвятитель звершив Заупокійну Божественну літургію та чин відспівування Степана Сабодана у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили: митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, архієпископи: Вишгородський Павел, Бориспільський Антоній, єпископи: Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ) та духовенство обителі у священному сані.
Поховання Степана Сабодана відбудеться завтра, 2 листопада, у його ріднлму селі — Марківці.
Сабодан Степан Маркіянович народився 1932 року в селі Марківці Летичівського району Хмельницької області. Протягом 40 років працював у місцевому колгоспі ветлікарем. У сім’ї Сабоданів було четверо синів, серед яких Блаженніший Митрополит Володимир наймолодший. Старший брат Степан став для Блаженнішого найдорожчою людиною після того, як в 1989 році померла їхня мама. За її життя уся родина традиційно збиралася у рідному домі Сабоданів принаймні Різдво та Пасху. Коли матері не стало, традицію продовжив Степан Маркіянович.