Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.06.2010. КИЇВ. Голова Синодального військового відділу УПЦ благословив випускників і викладачів Української військово-медичної академії

14 червня Православна Церква вшановує день пам’яті преподобного Агапіта Печерського, лікаря безміздного. Цього ж дня після урочистого богослужіння, під час якого чесні мощі преподобного виносять з Ближніх печер Києво-Печерської Лаври, приймали напуття на медичну діяльність випускники і слухачі Української військово-медичної академії.
Подячний молебень у Хрестовоздвиженській церкві обителі у присутності викладачів і всіх випускників відправив голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин, якому співслужили співробітники Військового відділу. Після молебню владика звернувся до військових лікарів зі словами напуття на подальшу військово-лікарську справу.
Кожний випускник і слухач, а їх у храмі нараховувалося біля 80-ти, отримав лист-напуття. Після того, як викладачі і слухачі вклонилися Печерській іконі Пресвятої Богородиці, військові медики вшанували преподобного Агапіта Печерського і вклонилися нетлінним мощам преподобного.