Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.09.2009. НІЖИН. До Свято-Миколаївського Пустинно-Рихловського монастиря повернулась шанована ікона Нерукотворенного Образа Господа Іісуса Христа

До Свято-Миколаївського Пустинно-Рихловського монастиря повернулась шанована ікона Нерукотворенного Образа Господа Іісуса Христа. Ця ікона до початку XX ст. знаходилась над Царськими Вратами соборного храму обителі і прославилась чудесами. Якось у ієродиякона Іувеналія (Медведєва) (у майбутньому схиархімандрит Феофан) на великому пальці правої руки утворився гнійний нарив, котрий довго болів. «Під час кадіння храму за богослужінням, — розповідав пізніше батюшка, — я доторкнувся хворим пальцем до ікони Нерукотворенного Образа Спасителя в терновому вінці, якій на той час стояв у притворі церкви. Коли я зайшов до алтаря та став віддавати кадильницю паламарю, то побачив, що на пальці залишився лише слід від нариву».
У день святкування Перенесення з Едеси до Константинополя Нерукотворенного Образа Господа Іісуса Христа до Рихловського монастиря, що знаходиться у живописній лісній місцевості, зібралися численні прочани. Очолити Божественну літургію прибув Преосвященніший єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней. Наприкінці Богослужіння святиню обителі, яка почала відроджуватися в 2006 році, передав духовний син схиархімандрита Феофана благочинний Коропського округу архімандрит Миколай (Путря).