Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.11.2006. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці

Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всія України, освятив храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Глібівка Вишгородського благочинія Київської єпархії. Його Блаженству співслужили благочинний протоієрей Димитрій Денисенко та священнослужителі округу.
Звертаючись до пастви та вірних УПЦ, Блаженніший Владика сказав: “На пам’ять про нашу спільну молитву в цьому храмі, я хочу залишити ікону “Собор преподобних Києво-Печерських”. Нехай вони моляться, щоб Господь милував вас їхніми молитвами. Храм Божий, за словами святих отців,- це Небо на землі. Ми покликані до храму Божого заради нашого спасіння. Яка це велич, благодать і велика радість, що з нами невидимо служать небесні сили. Так як на Небі, оточивши Престол Божий, моляться ангели, так вони моляться в кожному храмі: великому і маленькому, багатому і бідному. Там, де звершується богослужіння, де прикликається ім’я Господнє, там Він невидимо предстоїть зі своїми ангелами і архангелами. Про це свідчать історія і досвід нашої релігії, святі угодники Божі, такі як преподобні Серафим Саровський, Сергій Радонезький та багато інших. Братія монастиря багато разів бачили, як ангели допомагали служити Божественну літургію преподобному Сергію Радонезькому. Преподобний Серафим Саровський під час Літургії бачив Бога, що сходить на небо, благословляючого народ, який перебував в Церкві. Преподобні Антоній і Феодосій Києво-Печерські неодноразово під час богослужіння спілкувалися з Пречистою Божою Матір’ю і святими ангелами. І таких прикладів безліч. Як Господь заповів ангелам охороняти й молитися з нами, людьми, так воно є і буде до кінця віку цього.
Отже, храм має велике значення для життя кожного християнина. Тут ми збираємось для молитви, спілкуємось з Богом. А молитва – це дар Божий, даний нам для того, щоб ми спілкувались з Ним і розуміли Волю Його, щоб ми менше грішили, а согрішивши, каялись. Така велика благодать дається храму Божому. Звісно, не всі це розуміють і відчувають. Я зичу, щоб ті, хто переступить поріг цього святого храму, отримали благодать Святого Духа, яка б спасала нас, прощала вільні і невільні гріхи та давала можливість пізнавати Бога і досягати єдності з ним. Хай молитви, які ви підноситимете до Неба, будуть угодні Богові і Господь буде посилати всім благодать і небесне благословення. Благодать Господа нашого Іісуса Христа, любов Бога Отця і Причастя Святого Духа да будуть з усіма вами”.