Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.11.2006. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Вийшов з друку черговий номер журналу «Наша церква»

Журнал видається за благословенням архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського Симеона і цього року був удостоєний відзнаки Предстоятеля УПЦ як кращий єпархіальний журнал.
Відкриває листопадовий номер велика публікація про визначну пам’ятку візантійського іконопису, одну з найшанованіших реліквій Київської Русі – Холмську ікону Пресвятої Богородиці. Через бурі лихоліть цей святий образ дійшов до нас. Він вважався назавжди втраченим, але за Промислом Божим, знову явився для втіхи християн.
«Чудесне повернення Холмської ікони, – пише авторка Олена Романюк, – стало не тільки відкриттям і явищем в культурному житті, але, в першу чергу, надзвичайно значимою подією в духовному житті християн всіх конфесій».
У рубриці «православний лікнеп» подається стаття волинського священика Вадима Семчука «Істина: проблеми сприйняття». У ній автор аналізує різні бачення сучасних церковних проблем та показує унікальність істинної Церкви, на відміну від чисельних розколів і сект.
Кілька матеріалів розповідають про чільні події церковного життя на Волині.
Цікавою є стаття «Продавці мрій», де йдеться про сектантську сутність комерційних організацій, що працюють за принципом багаторівневого мережевого маркетингу (MLM). Ці компанії, дуже поширені сьогодні, спеціалісти класифікують як комерційні культи.
До уваги читачів пропонується також літературний нарис про останні години життя великого сина Волині – священномученика Арсенія Мацієвича, митрополита Ростовського, який віддав своє життя за віру, Церкву і правду.
З питань придбання журналу звертайтеся за тел: 8(097)951-78-56. Е-mail: starsenij@narod.ru.