Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.11.2006. ВІННИЦЯ. Храм на честь святого Вознесіння Господнього буде відбудовано

У 1911 році у Вінниці за проектом талановитого вінницького архітектора Григорія Григоровича Артинова була збудована церква на честь святого Вознесіння Господнього. Цей величний храм, який було збудовано для духовного виховання студентів тодішньої учительської семінарії, став не тільки духовною скарбницею для усіх мешканців Вінниці, а й окрасою нашого міста.
Доля храму скорботна. Всього 33 роки – вік земного життя Господа нашого Ісуса Христа – храмові дзвони скликали вірних на спільне молитовне єднання. Всього 33 роки Євангельське слово любові звучало з амвону цього славетного храму. У 1944 році пам’ятник архітектури, храм св. Вознесіння Господнього, було зруйновано.
За благословенням митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Макарія релігійною громадою парафії св. Вознесіння Господнього прийнято рішення про відбудову за знайденими у Державному обласному архіві кресленнями Г. Артинова пам’ятника архітектури, храму на честь св. Вознесіння на кошти добровільних пожертвувань всіх небайдужих.
Створена спеціальна книга вдячності, на сторінках якої будуть увіковічені імена благодійників, меценатів, назви організацій, установ, які зробили свій вагомий внесок у відбудову храму на честь св. Вознесіння Господнього, а після його відбудови – викарбувані золотими літерами на почесній мармуровій дошці, яку буде укріплено на фронтоні храму на вічний молитовний спомин про них вдячними нащадками.
“33 канал”