Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.07.2006. ЧЕРНІГІВ. Православне духовенство взяло участь у врученні лейтенантських погонів випускникам Чернігівського юридичного коледжу

У Чернігівському юридичному коледжі Державного департаменту з питань виконання покарань відбувся черговий випуск, на який був запрошений єпископ Чернігівський та Ніжинський Амвросій. Владика привітав вихованців і викладачів навчального закладу з цією знаменною подією. Архієрей зазначив, що кожному з випускників коледжу треба буде працювати з людьми, і ця робота вимагатиме серйозної психологічної підготовки, адже їм потрібно буде «розгорнути попіл гріха та пристрастей, знайти в душі людини вогник добра, чистоти і не дати йому згаснути».
Чернігівський коледж — єдиний в Україні навчальний заклад, в якому готують спеціалістів для подальшої роботи у колоніях та в’язницях. Тому навчатися до Чернігова приїздять молоді люди з усієї країни. Привітати випускників приїхали не лише представники місцевої влади, а й гості з Києва разом з головою Державного департаменту з питань виконання покарань Василем Кошинцем. Останній акцентував увагу випускників на тому, що саме їм належить змінювати у свідомості людей негативне ставлення до цієї роботи.
«Окрім ваших батьків, які радіють цього дня, за вами уважно спостерігають батьки людей, котрі опинилися за ґратами, — сказав голова департаменту. — Тож будьте справедливими та гуманними!»
Молодих офіцерів привітали також голова обласної ради Наталя Романова та її заступник Олег Обушний, заступник Чернігівського міського голови Валерій Кокоть і колишні випускники коледжу.
Прес-служба Чернігівської єпархії.