Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.02.2006. ТЕРНОПІЛЬ. Делегація посольства Російської Федерації в Україні відвідала єдиний в обласному центрі православний храм

Архієпископ Тернопільський і Кременецький Сергій прийняв у єпархіальному управлінні делегацію посольства Російської Федерації. Відвідуючи Західну Україну, російські дипломати завітали до єдиної в Тернополі православної церкви в ім’я святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Гості обговорили з владикою Сергієм низку наболілих проблем, що наразі стоять перед єпархіальним керівництвом.
У Тернополі є лише одна православна церква — кафедральний собор. Це нетипова ситуація навіть для західноукраїнських міст, де досить значна кількість православних віруючих. Цей факт не міг не здивувати російських гостей. Слід додати, що місто Тернопіль нараховує багато храмів різних конфесій, які подекуди мають значно менші громади, ніж УПЦ.
Що стосується кафедрального собору, то невдовзі після того, як розпочалося його будівництво, з’ясувалося, що навпроти громада католицької церкви вирішила будувати костел. Окрім того, на сусідній вулиці С.Бандери також зводиться храм греко-католицькою громадою. Звісно, будівництво церков Божих — це богоугодна справа, але в цьому випадку складається враження, що в Тернополі православні храми свідомо «загороджуються» культовими спорудами інших конфесій.
“Православіє в Україні”