Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Монастирі

Монастирі

Свято-Богоявленський жіночий монастирь

Свято-Богоявленський жіночий монастирь
27428, с.Диківка Знамянського р-ну Кіровоградської обл.,
тел.(05233) 4-12-86, настоятелька — ігуменя Феофанія (Флакеєва).

Свято-Богоявленський жіночий монастир відкрито за рішенням Священного Синоду у липні 1996 року на базі православного храму з типовим приміщенням. Пропозицію про його заснування вносив архієпископ Кіровоградський і Олександрійський Василій.
Настоятелькою обителі було призначено монахіню Іуліанію (Флакеєву) зі зведенням її в сан ігумені та возложенням наперсного хреста за посадою.
1 січня 1998 року за благословінням Високопреосвященного Василія, архієпископа Кіровоградського і Олександрійського її було пострижено у Свято-Преображенському храмі М.Кіровограда у мантію з іменем Феофанія на честь Блаженної цариці Феофанії Візантійської (пам’ять 16/29 грудня).
За минулі роки настоятелька монастиря ігуменя Феофанія вклала чимало праці і зусиль в улаштування життя першого на Кіровоградщині жіночого монастиря. За ці роки значно зміцніла і розширилась його база. Монастир має добре відпорядкованний храм. Облаштовано житловий корпус для насельниць та трапезну, над яким цього року зведено другий поверх як гостиниця для паломників, зведено житло для священика та ряд господарських об’єктів. Нині будуються приміщені пекарню, швейну та іконну майстерні.
У монастирі 19 насельниць та 5 трудниць. Вони здійснюють різного роду послух. Монахині доглядають худобу, вирощують сільськогосподарські культури. Монастир взяв в оренду 8 гектарів орної землі.
Монастир став центром високої духовності. приїжджають чимало паломників з різних куточків України.