Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.07.2005. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відбувся молодіжний фестиваль духовно-патріотичної пісні

У селищі Турійськ завершився ІХ щорічний молодіжний фестиваль духовно-патріотичної пісні. У заході взяли участь 24 молодіжні, дитячі та соборні хорові колективи з усіх благочинь єпархії, гості з регіонів. Тематика цьогорічного фестивалю стосувалась ювілею Перемоги у Великій Вітчизняній Війні, тому у репертуарі учасників разом з богослужбовими й патріотичними піснеспівівами виконувались військові твори. Перед початком конкурсу духовенством єпархії була відправлена панахида за жертвами війни та молебень. Фестиваль відкрив архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон, який вказав на важливість дати в історії нашого народу, та її значення у справі морально-патріотичного виховання молодого покоління.
На фестивалі слухачі вперше отримали можливість почути молодіжний хор духовенства єпархії під керівництвом протоієрея Василя Гуза та хор ветеранів Великої Вітчизняної селища Голоби.
Юні півчі змагались у трьох номінаціях: 1-ше місце серед дитячих колективів зайняв хор храму на честь ікони Божої Матері “Почаївської”, серед молодіжних — хор Свято-Воскресенського собору, що розміщені у місті Ковель. Першим колективом при соборному храмі виявився хор з міста Кузнецовськ Рівненської області. Переможці з рук архієрея отримали дипломи і цінні подарунки, а всі учасники пам’ятні грамоти. Наступний Х-й ювілейний фестиваль проходитиме у місті Володимир-Волинський.