Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.10.2004. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбулось освячення нової православної святині

Мешканці села Гальченці і навколишніх сіл Теофіпольского р-ну Хмельницької єпархії радісно зустрічали Високопреосвященнійшого Антонія, Архієпископа Хмельницького і Шепетівського, який прибув для освячення ще одного збудованого храму в честь святої великомучениці Параскеви П’ятниці стараннями уродженця цього села М.Гринюк і його родини.
Після освячення престолу і храму Владика Антоній в співслужінні духовенства Теофіпольского району здійснив Божественну Літургію, за якою молився за будівельників і всіх, хто приймав участь у спорудженні храму, які запалили ще одну лампаду духовного життя на небосхилах Хмельницької єпархії. Після закінченні літургії, хресного ходу та уставних многолітій архієрей привітав всіх присутніх з цією знаменною подією і відзначив велике значення і роль храму у житті людини. Владика наголосив, що всі, хто хоче спасти свою душу, повинні брати приклад зі святої Параскеви П’ятниці, яка пострадала за Христа.
Церква не вимагає від нас, щоб ми віддавали життя за Христа, а навчає, щоб ми старались жити по заповідям Божим, наслідувати приклад тих, хто спас свою душу і унаслідував Царство Небесне. Архієпископ Антоній також нагородив М.Гринюка орденом Кн. Володимира III ст., В.Гринюка грамотою Блаженнійшого Митрополита Володимира, голову Теофіпольскої райдержадміністрації В.Пожилюка і С.Івахіна орденами Князя Володимира II ступеня. Безперечно, урочистості освячення нового храму надовго залишаться в пам’яті мешканців села.
Прес-служба Хмельницької єпархії