Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.10.2004. ЧЕРНІГІВ. Єпископ Амвросій відзначив свій День Ангела

У кафедральному храмі Чернігівської єпархії після Божественної літургії в день пам’яті преподобного Амвросія Оптинського духовенство Чернігівщини, представники органів місцевої влади, прихожани Свято-Троїцького кафедрального собору та духовні чада вітали єпископа Амвросія з Днем ангела. Вони бажали архієрею міцного здоров’я та наснаги на многая і благая лєта.
На жовтень припадає ще одна знаменна подія в житті владики Амвросія — річниця його призначення на посаду єпископа Чернігівського та Ніжинського, керуючого Чернігівською єпархією.
У слові-відповіді на привітання, що пролунали в адресу правлячого архієрея, владика Амвросій зазначив важливу роль, яку сьогодні покладає Церква на всіх пастирів та активних мирян. Відзначивши головні події року, що минув єпископ Амвросій подякував всім вірним, в тому числі чернігівським священнослужителям за досягнення, які здобула єпархія за минулий рік.
Найголовнішою подією цього року в житті єпархії владика Амвросій вважає реставрацію Новгород-Сіверського Свято-Преображенського монастиря. Тепер він став справжньою перлиною Сіверського краю. На чернігівській землі з жовтня минулого року побували чудотворні ікони Божої Матері “Всецариця”, “Державна”, “Феодорівська”, “Почаївська” та “Тверська”. У багатьох районах області збудовано й освячено нові храмі та молитовні будинки — всього більш ніж десять, окрім того, храми відкрилися на території Макошинської виправної колонії та обласної психоневрологічної лікарні. Освячено дві каплиці та три престоли. Триває зведення православного комплексу на честь Усіх Святих, які в землі чернігівській просяяли та Свято-Миколаївського храму в обласному центрі, храму на честь Великомученика і побідоносця Георгія у Бахмачі, ще кількох храмів у селах, відроджується монастирське життя. Також владика Амвросій висвятив більш ніж десять молодих священиків — в основному, випускників Чернігівського духовного училища.
Прес-служба Чернігівської єпархії