Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.10.2004. ЛЬВІВ. Вищі Богословські Курси святкували свій другий випуск

У Львові відбулись урочистості з нагоди другого випуску Вищих богословських Курсів, що діють при Єпархіальному управлінні.
Урочистості почалися Божественною літургією в свято-Георгіївському храмі Львова, яку очолили митрополит Луцький і Волинський Ніфонт та архієпископ Львівський і Галицький Августин. Владикам співслужили клірики храму: керівник Курсів протоієрей Миколай Баранов, диякон Олександр Іванченко та студенти у священному сані: архімандрит Серафім (Яковчук) (свято-Іонинський монастир, м.Київ), протоієрей Олексій Вересюк (Кам’янець-Подільська єпархія), протоієрей Михайло Аніщенко (Волинська єпархія), протоієрей Олег Бондар (Чернівецька єпархія), священики Сергій Ющик (Волинська єпархія) Миколай Коренга (Володимир-Волинська єпархія) та Ростислав Родь (Київська єпархія) а також архідиякон Аліпій, ієродиякон Зосима (Город) (Волинська єпархія) та диякон Роман Кириченко (Рівненська єпархія). У проповіді, яку виголосив Високопреосвященніший митрополит Луцький і Волинський Нифонт, акцентувалася увагу на тому, що християни тільки любов’ю і терпінням можуть здолати перешкоди, які виникають на шляху духовного вдосконалення.
Після Літургії був відслужений подячний молебень, під час якого підносилися мо-литви за всіх „учащих и учащихся”.
Церковним хором, якій чудово співав Літургію та молебень, керував клірик свято-Георгіївського храму протодиякон Валерій Калінчук. На запричастному хор виконав кон-церт відомого композитора Димитрія Бортнянського „Тебе Бога хвалим”.
Після молебну Владика звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому зазначив важливість випуску як для Львівської єпархії, так і всієї Української Православної Церкви.
О 15 годині в приміщенні Російського культурного центру (вул. Короленка, 1-а) розпочалося урочисте засідання. В президії були присутні: Владики Ніфонт та Августин, протоієрей Миколай Баранов, Генеральний Консул РФ у м. Львові Олександр Чуплигін, голова Російського товариства ім.. О.С. Пушкіна Олег Лютиков., викладач Православного свято-Тихонівського Гуманітарного Університету Віктор Лега. У залі були присутні студенти Вищих Богословських Курсів та парафіяни храму.
Після співу молитви „Царю Небесний” з архіпастирським благословенням та вітальним словом до присутніх звернулися Вископреосвященніші Владики Ніфонт та Августин. Владики наголошували, що Вищі Богословські Курси, які були створені при Львівській єпархії при сприянні Ректора Православного Свято-Тихонівського Богословського Інституту протоієрея Володимира Воробйова, сьогодні за своїм статусом є чи не одними в Україні. Створити повноцінні Курси, впровадити в життя їх діяльність – складна справа, зважаючи на нелегке становище Львівської єпархії. Владика Нифонт подарував Львівській філії ПСТГУ ікону Всіх святих землі Волинської
Від імені професорсько-викладацької корпорації ПСТГУ учасників урочистостей привітав викладач Православного свято-Тихонівського Гуманітарного Університету Віктор Лега. З вітаннями також виступили: Генеральний Консул РФ у м. Львові Олександр Чуплигін та Олег Лютиков. Було прочитано вітання і від Всеукраїнського громадського обєднання „Держава” Бачигіна В.П.
На закінчення урочистого зібрання, владика вручив студентам дипломи та благословенні грамоти. Грамотою Блаженнішого Володимира, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви було нагороджено та випускницю Надію Онищук за найкраще навчання.
Від імені випускників виступила Марфа Разумовська. На закінчення свого слова вона щиросердечно подякувала Владиці Августинові за його молитовну підтримку і турботи та передала у подарунок підсакосник.
Потім увазі присутніх був представлений відеофільм про діяльність Православного Свято-Тихонівського Гуманітарного Університету.
Урочистості було продовжено концертом парафіяльного хору під керівництвом диякона Валерія Калінчука. Прекрасні піснеспіви грецькою, церковно-словянською, російською та українською мовою лунали у стінах актового залу.
Закінчились урочистості співом духовного гімну України „Боже Великий, Єдиний” та многоліттям.
Прес-служба Львівської єпархії