Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.10.2004.КИЇВ. Відбулось розширене засідання Синодальної богословської комісії

У актовому залі Києво-Печерської Свято-Успенської Лаври відбулось розширене засідання Богословської Синодальної комісії очолене її Головою архієпископом Львівським і Галицьким Августином.
Це вже друге засідання, проведене за рішенням останнього Архієрейського собору Української Православної Церкви,(перше відбулось у Почаївській Лаврі). Учасниками сьогоднішнього засідання стали благочинні і секретарі 12 єпархій розміщених у центральному та східному регіонах України.
Розглядались питання, пов’язані з церковним життям під загальною темою “Православне пастирство у сучасному світі”. У доповіді архієпископа Августина, що тривала понад дві години була піднята та обговорена ціла низка питань. Згодом не менше часу зайняла жвава дискусія.
Священнослужителі були досить активними, торкалися тем богослужіння, пастирства, парафіяльного життя, роботи з молоддю, видавництва, висловили побажання продовжити подібні дискусії.
Метою заходу стала необхідність вироблення спільного циркуляру, який буде розглянутий Предстоятелем Церкви або Священним Синодом, й згодом буде запропонований священикам у вигляді рекомендації чи настанови для священнослужителів Української Православної Церкви. Розглядались питання взаємодії Церкви і державних структур. “Всі погодились з тим, – прокоментував зустріч архієпископ Августин, – що сьогодні пастирі повинні бути дуже уважними і чутливими до настроїв парафіян. Коли людина у своїх духовних пошуках звертається до священнослужителя за порадою, то він ні у якому разі не повинен дати кон’юнктурної чи поверхової відповіді. Однозначно було засуджене керування у своїй діяльності потребами сьогодення, оскільки головним завданням Церкви є спасіння людських душ, і у Церкві повинно все буди згідно Божих заповітів, і неприпустиме існування чогось такого, що викликає збентеження совісті чи внутрішній дискомфорт”.