Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.10.2004. КИЇВ. Звершено святкове богослужіння з нагоди п’ятиріччя відновлення лікарняного храму

У храмі святого Романа Сладкопівця, що розміщений біля 11-ї київської поліклініки була звершена святкова Божественна літургія з нагоди п’ятої річниці з дня відновлення богослужіння у лікарняній святині. Урочистості очолив благочинний храмів столиці протоієрей Віталій Косовський у співслужінні настоятелів лікарняних парафій та іншого духовенства столиці. На богослужінні були присутніми представники медперсоналу, хворі та чисельні віруючі.
У вітальному слові протоієрей Віталій зазначив важливість місії священнослужителів, що несуть послух у храмах при медичних установах та опікуються духовним видужанням пацієнтів, побажав надалі розширювати свою місіонерську та соціальну діяльність. Настоятель парафії священик Димитрій Познанський подякував всім присутнім за прибуття на парафіяльне свято, підтримку у розбудові парафії та допомозі у опіці над хворими.
Храм Романа Сладкопівця має давню історію. На місці святині ще у 1910 році стараннями київського генерал-губернатора Федора Трепова та його дружини повстала каплиця (запроектована єпархіальним архітектором Євгенієм Єрмаковим), побудована на кошти подружжя разом з лікарнею для бідних та обездолених. З приходом більшовиків у домі молитви розмістили морг, а у радянські часи склад, що вже на початку 1980-х мав вигляд напівзгнилого сміттєзвалища. Святиню привели до належного вигляду й у жовтні 1999 року тут була відправлена перша Божа служба.