Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.10.2004. ЧЕРНІВЦІ. Митрополиту Онуфрію – 60!

Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій відзначив 60-ту річницю з дня свого народження. Зі знаменною подією ієрарха привітали Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, єпископат, клірики, чернецтво, а також численні віруючі Чернівецької єпархії. Владика є одним з визначних архіпастирів, відомих не тільки в нашій країні, а й далеко поза її межами.
Митрополит Онуфрій (Березовський) народився в сім’ї священика 1944 року у селі Коритне Вашковецького, нині Вижницького району Чернівецької області. У 1966 року поступив на загальнотехнічний факультет Чернівецького університету. З 1972-го навчається в Московських Духовних школах, які закінчує зі ступенем кандидата богослов’я, якого удостоївся за роботу на тему “Пастирське служіння преподобного Іова, ігумена Почаївського”.
На той час майбутній архіпастир був прийнятий у братство Лаври (з 1970 року), де разом з навчанням ніс різні послухи – співав на кліросі, стояв за свічним ящиком, був келейником намісника. Протягом вісімнадцяти років він виховується як православний чернець і духовний керівник. У 1985 році призначений благочинним Свято-Троїце-Сергієвої Лаври, з 1988 року — намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, де прослужив до листопада 1990 року. Постановою Священного Синоду Української Православної Церкви від 24 листопада 1990 року архімандриту Онуфрію визначено бути єпископом Чернівецьким і Буковинським. Возведений у сан митрополита. Сьогодні владика Онуфрій очолює Канонічну комісію Української Православної Церкви і являється Постійним членом Священного Синоду.