Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.03.2009. КИЇВ. Міністр внутрішніх справ заявив, що Сандея Аделаджу расово і релігійно не дискредитують

Кримінальну справу відносно старшого пастора релігійної організації «Церква посольства благословенного царства божого для всіх народів» Сандея Аделаджі не пов’язано з його дискредитацією за расовою чи за релігійною ознакою. Про це заявив сьогодні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в кулуарах Кабінету міністрів, повідомляє Український Бізнес Ресурс.
За словами міністра, слідчий МВС, що розслідує кримінальну справу відносно злочинного угрупування в зв’язку з фінансовим шахрайством, знайшов достатньо підстав для пред’явлення звинувачень громадянину Нігерії, що постійно проживає на території України Сандею Аделаджі. Луценко уточнив, що раніше затримані особи в рамках розслідування шахрайства фінансової піраміди Kings Capital дали свідчення на Аделаджу про отримання ним великих сум грошей, що надійшли в результаті шахрайства.
За словами міністра, складність у розслідуванні цієї справи полягає в тому, що не затримані ще двоє учасників фінансових махінацій, на яких були дані покази, зараз вони знаходяться у розшуку. Луценко також уточнив, що мер Києва Леонід Черновецький не проходить по цій справі ні в якому статусі.

ubr.ua