Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХАРКІВ. У Харківській духовній семінарії відбувся 28-й випуск студентів


21 травня, в день пам’яті небесного покровителя апостола і євангеліста Іоанна Богослова, відбувся 28-й випуск вихованців Харківської духовної семінарії. Про це повідомляє Фейсбук-сторінка духовного навчального закладу.

Напередодні в семінарському храмі на честь Трьох святителів була відслужена мала вечірня та всенічне бдіння.

У день свята було звершено дві Божественні літургії: в Іоанно-Богословському храмі архієрейської резиденції, яку очолив митрополит Харківській і Богодухівський Онуфрій, ректор Харківської духовної семінарії, та в храмі Озерянської ікони Божої Матері Свято-Покровського монастиря, яку очолив перший проректор семінарії протоієрей Валентин Ковальчук. Їм співслужили викладачі і вихованці Семінарії у священному сані.

Перед початком Літургії Його Високопреосвященство здійснив постриг у читців випускників денного відділення, які не мають священного сану. Під час служіння відповідного чину майбутні читці мали прочитати уривки з Богослужбового Апостолу, після чого над ними була звершена хіротесія.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні та єдність Православної Церкви. Вихованці семінарії причастилися Святих Христових Таїн.

Літургійні піснеспіви виконували зведений хор Семінарії під керівництвом ієрея Сави Дорохова та чоловічий хор Семінарії протоієрея Федора Воскобойнікова.

Проповіді на святкову тему виголосили випускник ієрей Олександр Манчук та студент 3-го класу Рибалко Даниїл.

Урочистості продовжилися в актовій залі архієрейської резиденції.

Владика Онуфрій вручив похвальні грамоти та дипломи випускникам денного й заочного відділень, Іконописної школи та регентсько-співацького відділення.

Після цього студенти-випускники звернулися до владики-ректора та викладачів із словами подяки. Перший проректор протоієрей Валентин Ковальчук передав у дар владиці-ректору ікону роботи вихованців Іконописної школи при Харківській духовній семінарії і відмітив важливу в цей нелегкий час роль трудів митрополита Онуфрія у досягнені успіхів вихованцями Харківської духовної школи.

На завершення урочистого заходу митрополит Онуфрій привітав випускників із закінченням навчання, подякував професорсько-викладацькій корпорації Семінарії за їхні труди та побажав випускникам мужньо стояти на захисті православної віри.

Наприкінці свого слова владика-ректор привітав викладачів-ювілярів й нагородив їх орденами святителя Афанасія та благословив усіх.

Наприкінці біля входу в архієрейську резиденцію була зроблена спільна фотографія.