Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Велелюдне вшанування Ченстоховської ікони Богородиці в Браїлівському монастирі


14 березня, у день вшанування Браїлово-Ченстоховської ікони Божої Матері, митрополити Тернопільський і Кременецький Сергій, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та Вінницький і Барський Варсонофій спільно звершили святкову Божественну літургію у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі на Вінниччині.

Архіпастирям співслужили благочинні, клірики Вінницької, Тульчинської, Могилів-Подільської, Хмельницької, Чернівецької, інших єпархій Української Православної Церкви та гості у священному сані.

За богослужінням також молилась настоятелька Браїлівського монастиря ігуменя Антонія (Стеценко), настоятелька Барського жіночого монастиря ігуменя Димитрія (Філікова), сестри, парафіяни та чисельні паломники святої обителі.

За Літургією також були піднесені молитви за упокій душі новопреставленного Святішого Патріарха Болгарського Неофіта, який відійшов до Господа 13 березня.

Наприкінці Божественної літургії відбулась хресна хода навколо Браїлівського монастиря із Браїлово-Ченстоховською іконою Божої Матері, після чого владики привітали паству зі святом та закликали на усіх Боже благословення.

Після богослужіння відбувся збір пожертв для допомоги ЗСУ, активістами волонтерської організації «Оберіг». Було зібрано понад 5 тисяч гривень, які найближчим часом волонтери передадуть для потреб військових.