Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТУЛЬЧИН. У Ладижині прихильники ПЦУ штурмують Казанський храм УПЦ (відео)


28 грудня, група прихильників ПЦУ намагається взяти штурмом храм УПЦ на честь Казанської ікони Божої Матері в місті Ладижин Вінницької області.

Захоплення почалося близько 9 години ранку і триває зараз. Понад два десятки чоловіків у військовій формі приїхали на автобус, перелізли через паркан і зрізали замок на воротах та прорвалися до церкви.

“Вони зрізали замки на дверях храму та пономарці. Настоятель храму о. Євгеній Воробйов та парафіяни УПЦ стали біля дверей, щоб зупинити загарбників. На захист храму стала збиратися релігійна громада. Рейдери від ПЦУ нападають на християн, вчиняють насилля навіть до жінок та дітей. Поліція, присутня на місці, бездіяльна”, – йдеться у повідомленні каналу “Перший Козацький”.

10 листопада у Ладижині відбулися збори прихильників ПЦУ, які проголосували за переведення Казанської парафії до організації Думенка. Організаторами заходу виступили депутат Верховної Ради Микола Кучер і керівництво однієї з місцевих компаній. 13 листопада в храмі відбулися легітимні збори релігійної громади, на яких віряни проголосували за те, щоб залишатися в лоні Української Православної Церкви.