Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до Дня Збройних Сил України


Дорогі брати і сестри! Мужнє українське воїнство!

Із почуттями щирої подяки та поваги до вашого величного подвигу, сердечно вітаю вас із святом — Днем Збройних Сил України!

Щодня ми є свідками вашої жертовної любові до ближніх, вашої відваги та мужності, вашої професійності у справі оборони нашої держави від підступного ворога. Незважаючи на нестерпну спеку і проливні дощі, на страшні холоди і люті морози, ви гідно несете своє служіння, рішуче відстоюючи територіальну цілісність нашої Батьківщини та захищаючи всіх нас – громадян України.

З перших годин повномасштабного російського вторгнення Українська Православна Церква висловила повну підтримку нашій звитяжній українській армії, молитви за яку лунають за кожним богослужінням в наших храмах та обителях. Так само і сьогодні ми просимо Господа, щоб Він Своєю всесильною десницею допомагав всім вам, шановні військовослужбовці — працівники Збройних Сил України, благословляючи вас міцним здоров’ям і подаючи сили та натхнення на подальші воєнні подвиги на благо нашої Батьківщини.

Святитель Амвросій Медіоланський навчає, що сила військова є не на зло, не для кривди та свавілля, а для захисту та добра. Так і ваша військова сила буквально щохвилини стоїть на захисті добра та любові, відстоюючи священне право кожної людини на процвітання в ній Божого дару життя!

В цей день ми також возносимо наші молитви за загиблих героїв та героїнь, які поклали власні життя заради життя рідних, близьких, співвітчизників і за нашу країну. Свята Церква молиться Милостивому Богу за блаженне упокоєння всіх полеглих героїв, подвиг яких завжди буде взірцем любові до ближніх та жертовності заради Батьківщини.

Дорогі брати та сестри, діючі військовослужбовці та ветерани бойових дій, а також всі наші вірні чада нашої Церкви, які зараз несете свою службу в лавах Збройних Сил України! Від повноти всієї Української Православної Церкви і від себе особисто висловлюю всім вам щиру подяку за сумлінне виконання вашого благородного служіння, сповненого істинного героїзму та відваги!

Нехай благословення Боже буде зі всіма вами і з нашою країною!

Онуфрій

Митрополит Київський і всієї України

Предстоятель Української Православної Церкви

Київ, 6 грудня 2023 року