Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВАШИНГТОН. Предстоятель Православної Церкви в Америці привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з річницею архієрейської хіротонії


9 грудня, Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки і Канади Тихон надіслав вітання з річницею архієрейської хіротонії Предстоятелю Української Православної Церкви, Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Про це повідомляє сайт ВЗЦЗ.

У своєму вітанні Блаженніший Архієпископ Тихон згадав подію освячення Митрополитом Київським Іларіоном храму великомученика Георгія в Києві – подію, яка відбулася саме в цей день за часів князя Ярослава Мудрого в середині одинадцятого сторіччя: «цей давній зв’язок між Престолом Вашого Блаженства та іменем великомученика є прообразом багатьох великих страждань, які пережив Київ протягом століть. Нині тривають скорботи київських святинь і страждання Української Православної Церкви. Нехай молитви великомученика завжди будуть поміччю і розрадою для Вашого Блаженства і Вашої пастви в ці неспокійні часи».

Предстоятель Православної Церкви в Америці запевнив Блаженнішого Митрополита Онуфрія у своїх, а також відзначив, що його паства щиро хвилюється за своїх українських братів у Христі.

«Будь ласка, тримайте нас в курсі ситуації у Вашій Церкві та не соромтеся повідомляти нас, якщо ми можемо бути корисними Вашому Блаженству та вірним Української Православної Церкви», – йдеться у вітанні.