Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Нардеп партії «Голос» визнала, що ухвалення закону «про заборону УПЦ» спровокує конфлікти, ігноруючи думку значної частини суспільства


Народний депутат України від партії «Голос» Соломія Бобровська у коментарі zahid.espreso.tv заявила, що ухвалення закону про заборону УПЦ викликає конфлікти, але не потрібно звертати на це уваги. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Народна депутатка вважає, що після прийняття закону перехід парафій УПЦ МП (у ПЦУ, – Ред.) на Рівненщині буде одним з найскладніших, потенційних побутових конфліктів не уникнути, проте зважати на це після року повномасштабної війни, не варто», — передають думку С. Бобровської у видані.

Таким чином депутатка фактично визнала, що прийняття цього закону спровокує конфлікти, ігноруючи думку значної частини суспільства.

Редакція Zahid.espreso.tv наводить статистику, яку отримала від заступника начальника відділу організаційно-планової роботи, релігії та національностей управління культури й туризму РОВА, згідно з якою від початку року на Рівненщині діє 479 парафій УПЦ, лише 38 були переведені минулого року до «ПЦУ».

«У нас дуже мало переходів парафій…», — сказала Бобровська.

Попри все це, нардеп висловила сподівання, що вже цієї весни закон про заборону УПЦ буде прийнято і набуде чинності.

Нагадаємо, Юридичний відділ УПЦ попередив, що законопроєкт №8371 суперечить Конституції, Правилам оформлення проєктів законів, національному законодавству та міжнародному праву та рекомендував виключити його з порядку денного й не виносити на голосування.

Українська Православна Церква направила звернення в ООН щодо дискримінації прав громадян України за релігійною ознакою.