Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Никита звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності


15 грудня під час пресконференції, яка відбулася у Києво-Печерській Лаврі, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита повідомив про звернення до суду у зв’язку із наклепом, який поширив «Лівий берег» та низка інших ЗМІ.

За словами єпископа Никити, у день, коли відбувся інцидент, о 7:02 він почув гучний незрозумілий звук. Далі владика (тоді ще – архімандрит) вибіг подивитися, що сталося, але не встиг, бо почув, як хтось прикладом вибиває скло. У цей час вибіг також і юнак, відносно якого вчинили наклеп антицерковні ЗМІ.

«Нас змусили тримати руки над головою, і далі почалося… Я почув, як представники СБУ фотографували на телефон. Коли я запитав, хто дав вам право мене фотографувати, мені сказали, що ніхто не фотографує», – розповів архієрей.

Пізніше на основі знімків СБУ був створений фейк щодо єпископа Никити та неповнолітнього юнака. Даний фейк опублікували спершу на сайті «Лівий берег», звідки його підхопили низка ЗМІ.

Владика розповів, що запитував у слідчих, що йому робити із цим інцидентом, на що отримував відповідь, що їх (слідчих) це зовсім не стосується.

Разом з тим, слід зазначити, що наразі невідомо звідки деякі неопубліковані пресслужбою СБУ фото з обшуків з’явилися у журналістів.

Також архієрей зауважив, що ні йому, ні батькам хлопця, ні митрополиту Мелетію жодних юридичних документів (підозр), які б свідчили про злочинні дії щодо неповнолітнього юнака, не вручали.

«Минулої суботи мій адвокат звернувся до суду з позовом на “Лівий берег”», – повідомив архієрей.