Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Протоієрей Сергий Ющик прокоментував блюзнірський ролик «95 кварталу» (відео)


«У будь-якому випадку це вже не жарт. Повірте, ми священики в жартах розуміємось, тому що самоіронія це інструмент збереження психологічної рівноваги. Оскільки ми весь час зустрічаємось як і з радостями, так і з бідами людської долі… Але НАСМІХАТИСЯ З БОГА, використовувати святі імена, слова, терміни Божественого откровення в матюкливому контексті – ЦЕ ГРІХ!»

Перший проректор Київської семінарії, настоятель Афганського храму протоієрей Сергій Ющик про блюзнірство та богохульство, яке не можна називати «жартами», а тим паче транслювати людям по всеукраїнському телебаченню.

«Господи прости, приведу декілька цитат з ефіру, який був популяризований на цьому тижні. Який особисто сприймаю як богохульство. Використовувались для усіх християн священі імена.

«Україна забороняє російського Отця, московського Духа та бункерного Сина». Алюзія на імена Святої Трійці – це богохульство.

«Поки Рада не заборонила діяльність московських попів, є легальний спосіб чинити їм опір – матерне слово Боже». Даруйте, це не образа православної Церкви – це образа будь-якої людини, для якої Біблія є святим Письмом, Божественим Откровенням.

«Біблію треба дописувати: Бог (матюк) помоги». Це святотатство для будь-якого християнина.

Або фраза «Гра – вера на раздевание». У нас роздягали в історії Церкви – перед тим, як стратити християнина. І ми іменуємо їх святими мучениками, і так іменує будь-яка конфесія. А фраза «Господа Бога Багоевича»? Це навіть соромно говорити.

І саундтрек Павло Сатаненко, з кринжовими кадрами.

Прозвучали слова образи не тільки на адресу усіх християн, але й образи за конфесійною приналежністю. «Українська Православна Церква – філія пекла на землі», «погони ФСБ під рясами священослужителів», «вслід за кораблем піде вся УПЦ», «Українська Православна Церква – російська агентура», звільнення УПЦ від Московського патріархату».

Ми живемо в конституційній державі і маємо конституційне право на вибір релігійних переконань.

В голослівній образливій формі більше 12 000 священиків просто обматюкали. Назвали усіх «агентурою Москви», закликали обматюковувати, обпльовувати, а потім побажали «щоб ви сдохли».

«Ваньки в рясах», «Обмін у ваговому еквіваленті на полонених» — українців! «У ваговому еквіваленті»?! Це образа і солдатів. А серед полонених є рідні брати наших священиків – це знову особистісна образа.

І звичайно, була відверта брехня і фейки. Була фраза про бійку в храмі Різдва Христового. Даруйте, але всі знають, що то була бійка між прихожанами ПЦУ і УПЦ КП…»

Перший Козацький