Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Дискредитація УПЦ суперечить національним інтересам України – релігієзнавець Ю. Решетніков (відео)


Експерт у сфері релігії, кандидат філософських наук та ексголова Держкомітету України у справах національностей та релігій Юрій Євгенович Решетніков заявив, що намагання дискредитувати та заборонити Українську Православну Церкву не сприяє становленню України як європейської держави. Про це релігієзнавець заявив у ході пресконференції, що відбулась у Києво-Печерській лаврі 15 грудня 2022 року.

Ю. Решетніков підкреслив, що УПЦ входить до шкали системи цінностей, яка формується під час війни для прагнення до перемоги та для оновлення держави і її становлення як європейської, тому її утиск не може бути вигідним країні.

«Ведеться цілеспрямована, досить маніпулятивна інформаційна кампанія, спрямована проти вірних УПЦ, яка має представити Церкву як чиюсь філію чи ще щось.У цій кампанії, як правило, УПЦ не називають тією назвою, з якою вона зареєстрована в державних інституціях, а звучить щось інше: “Московський патріархат”, “Російська Православна Церква в Україні”», – додав експерт.

«Ця маніпулятивна кампанія, за яку не несе відповідальності ніхто, не сприяє єднанню українського суспільства, суперечить національним інтересам України та підпадає під статтю Конституції “Розпалювання міжрелігійної ворожнечі”», – зазначив він.