Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Митрополит Євлогій освятив новий храм на честь преподобного Сергія Радонежського


6 листопада, в Неділю 21-шу після П’ятидесятниці та день церковного вшанування ікони Божої Матері «Усіх скорботних Радість», митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звершив чин Великого освячення новозбудованого храму на честь преподобного Сергія Радонезького по вулиці Івана Сірка в Сумах і очолив Божественну літургію в ньому.

Владиці співслужили благочинний Сумського міського церковного округу протоієрей Миколай Смакоуз, настоятель храму протоієрей В’ячеслав Темний та клірики єпархії.

Напередодні Його Високопреосвященство очолив всенічне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми.

Проповідь архіпастиря після читання Святого Євангелія за Літургією була присвячена значенню храму як місця особливої присутності Божої в житті кожного християнина.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні, виголошені уставні многоліття.

Після Божественної літургії митрополит Євлогій вручив настоятелю протоієрею В’ячеславу Темному високу церковну нагороду – орден святого рівноапостольного князя Володимира Великого II ступеня, якої він був удостоєний Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм з подання Правлячого архієрея.

Благодійникам, а також тим, хто особливо потрудився у будівництві й оздобленні нового храму, були вручені церковні нагороди: ордени Української Православної Церкви, Відзнаки митрополита Сумського і Охтирського та Архієрейські грамоти.

Настоятель протоієрей В’ячеслав Темний тепло подякував митрополиту Євлогію за освячення храму та архіпастирські молитви.

Церковна громада приготувала для всіх учасників урочистостей святкову трапезу.