Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. У Лаврі відзначили день пам’яті преподобного Іова


10 листопада, у день блаженної кончини преподобного Іова Почаївського, у Свято-Успенській Почаївській лаврі відбулися святкові богослужіння.

У переддень свята мощі преподобного перенесли в Успенський собор, де відслужили святкове всенічне бдіння.

У сам день блаженної кончини преподобного Іова в Успенському соборі була звершена урочиста Божественна літургія, яку очолив митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Львівський і Галицький Філарет, ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Також були піднесені молитви за упокоєння полеглих Захисників України та невинних жертв бойових дій.

На запричастному вірші митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

Наприкінці богослужіння перед мощами преподобного відбувся чин славлення, після чого святі мощі були перенесені в Печерний храм — місце постійного перебування святині.