Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Архієпископ Нафанаїл освятив храм у селі Нуйно, збудований замість захопленого


6 листопада, у неділю 21-у після П’ятидесятниці та день вшанування ікони Божої Матері «Усіх скорботних Радість» архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив престол і звершив Божественну Літургію у Свято-Покровському храмі села Нуйно Камінь-Каширського району.

Цього дня Високопреосвященнішому владиці співслужили благочинний округи прот. Степан Михалюк, настоятель храму прот. Олександр Галузій, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та гості у священному сані.

На Малому вході керуючий єпархією, з благословіння Предстоятеля УПЦ, відзначив настоятеля храму високою церковною нагородою – митрою.

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Також були піднесені прохання за упокій полеглих українських захисників та загиблих мирних жителів у містах і селах України.

Опісля Божественної літургії архієпископ Нафанаїл відзначив благодійників та активних прихожан церковними орденами та медалями “Волинської ікони Божої Матері”, благословенними грамотами та звернувся до усіх присутніх з вітальним словом.

Нагадаємо, після відходу колишнього настоятеля в розкол громада УПЦ села Нуйно втратила свій основний – Свято-Преображенський – храм. Громада УПЦ, котра нараховує близько 200 віруючих, зареєструвалася як нова юридична особа, проте невдовзі її також перереєстрували в ПЦУ без будь-яких зрозумілих підстав.

Віряни, які разом з новим настоятелем стали збиратися на молитву в приватному будинку, звернулися до влади з проханням дозволити їм молитися в невеликому цвинтарному Свято-Покровському храмі, який стояв опечатаний. Ігноруючи звернення громади, другий сільський храм влади також передали на користь ПЦУ.

У вересні 2020 року архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Чин закладки нового Свято-Покровського храму у селі Нуйно.