Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Неділю 22-гу після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію в Києво-Печерській Лаврі (+відео)


13 листопада, у Неділю 22-гу після П’ятидесятниці, день пам’яті преподобних Спиридона і Никодима, просфорників Печерських, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Баришівський Віктор, єпископ Костянтинівський Паїсій, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій возвів єпископа Костянтинівського Паїсія у сан архієпископа.

Після читання святого Євангелія Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

За Літургією були звершені хіротонії студентів ІІ курсу магістратури Київської духовної академії. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію над дияконом Вадимом Захаруком. Після Євхаристичного канону архієпископ Паїсій висвятив у диякона Василія Басарабу.

Після відпусту Блаженніший владика привітав паству з неділею та благословив усіх.