Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство та віряни чотирьох єпархій провели у вічність загиблих Захисників України


9—11 листопада у Могилів-Подільській, Чернівецькій, Рівненській та Волинській єпархіях відбулися відспівування полеглих воїнів, які обороняли Україну від російського вторгнення.

9 листопада у місті Могилів-Подільський відбувся чин похорону спочилого воїна Івана Савчука, який загинув у боях на Донеччині. Заупокійне богослужіння звершив клірик Могилів-Подільскої єпархії протоієрей Віталій Лоцько.

У Чернівецькій єпархії в останню дорогу провели двох полеглих Героїв.

9 листопада у храмі в ім’я святих Архангелів Михаїла і Гавриїла села Стерче Глибоцького благочиння ієрей Віталій Мерчук очолив чин відспівування полеглого Захисника Батьківщини Сергія Зайця.

10 листопада у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Нові Бросківці Сторожинецького благочиння протоієрей Василій Ковальчук очолив чин відспівування полеглого Захисника Батьківщини Олексія Адамовича.

Чернівецька єпархія висловлює співчуття родинам Героїв та просить всіх молитись за упокій їхніх душ.

11 листопада священники Рівненської єпархії провели у вічність загиблого воїна Миколу Настюка.

«На початку травня Микола Настюк став у лави ЗСУ та мужньо захищав Україну від російських окупантів. Загинув 29 жовтня на Донецькому напрямку під час артобстрілу», — повідомляє єпархіальна пресслужба.

Відспівували полеглого Захисника у Різдво-Богородичній церкві села Білашів. Провести односельчанина зібралося усе село.

Очолив заупокійне богослужіння благочинний Здолбунівського округу протоієрей Юрій Шевчук.

Цього ж дня у Волинській єпархії відспівали двох полеглих Захисників Вітчизни.

У Георгіївському храмі села Череваха благочинний Маневицького округу протоієрей Тарасій Огородник очолив чин відспівування загиблого воїна Андрія Василюка.

У Параскевинському храмі села Люб’язь благочинний Любешівського округу протоієрей Анатолій Шкара очолив чин відспівування загиблого воїна Сергія Олішкевича.

Вічна пам’ять полеглим воїнам Іоанну, Сергію, Олексію, Миколаю, Андрію, Сергію!