Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СВЯТОГІРСЬК. Лавра та її скити потребують нашої допомоги для відновлення


Нещодавно у Святогірську Лавру та її скит в Адамівці доставили допомогу від Чернівецько-Буковинської та Одеської єпархій. Волонтери поспілкувалися з намісником, насельниками багатостраждальної обителі й дізналися про їхні потреби.

Монах Святогірської обителі архімандрит Лазар поділився планами відновлювальних робіт.

«З Божою допомогою відновимо дах, для цього необхідний матеріал на покриття покрівлі – поки що це руберойд, і плівка, щоб зачинити вікна – нині не бачимо сенсу міняти віконні блоки, – зазначив отець Лазар. – Для того, щоб перезимувати, нам потрібно топити котельню, щоб корпуси, які залишилися цілими, за зиму не стали непридатними. Для цього потрібне або вугілля, або дрова. Сантехніки Лаври вже увімкнули батареї на тих поверхах, які потрібно опалювати. Тому потрібні вугілля, дрова, дизельне паливо та солярка – є генератори, які дають електрику, за допомогою якої працюють помпи у колодязях та в котельні»

Потребують допомоги й у скиту Адамівки. Тут у результаті обстрілів розбитий дах та пошкоджені стіни, монахиням на насельникам під час дощів доводиться черпати воду з приміщень, потрібен ліс, рубероїд та інші будматеріали.

Координатор збору гуманітарної допомоги в Чернівецькій єпархії – Марія. Телефон: 0990261249 Viber: +380662103992.

Номер карти Приватбанку для збору грошової допомоги на монастир: 5168 7554 4375 2726 Цюга Оксана (Марія).

Звертайтесь також на гарячу лінію Одеської єпархії Viber, WhatsApp, Telegram: +380936150820.

Окрім того, буковинці та одесити продовжують збирати харчі та інші речі для чергового траншу в обителі. Координати та перелік необхідного можна знайти на їх сторінках у соціальних мережах: facebook.com/orthobuk, facebook.com/Odesskaja.eparhija.