Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Павел: Нас пропустили і митники, і СБУ, а в ЗМІ говорять неправду


Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел прокоментував новини, які розтиражували ЗМІ щодо його «затримання» на митниці нібито при спробі вивезення церковних цінностей із Лаври за кордон. Відповідне відео опубліковував YouTube-канал «Лавра. Шлях спасіння» 2 жовтня 2022 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні було написано скаргу, що я перетинаю кордон у Чернівецькій області зі своїми духовними чадами та перевожу цінності. Ця інформація надійшла до СБУ. Спочатку пропустили всіх, потім підійшли та попросили паспорти назад. Я спитав причину. Нас тримали 6 годин на митниці, потім нас завели до помешкання та попросили, щоб кожен відкрив свій багаж. Я зробив це з радістю, бо везу цінності в Україну та Лавру і нічого ніколи не виводжу», – зазначив митрополит Павел.

Владика розповів, що поїхав за кордон, щоб пройти діагностику, оскільки має проблеми зі здоров’ям.

«Ми везли три куплені в іконній лавці ікони, які не мають жодної історичної та культурної цінності, – повідомив він, – попросили сфотографувати ці ікони, після цього подарував їм по шоколадці, календарю, зробили фото для молитви, бо молитва це найголовніше і нас пропустили, і молдавська сторона, і всі наші митники, служба СБУ».

На переконання намісника Києво-Печерської Лаври, «сьогодні наші ЗМІ, телебачення рекламують цей випадок для того, щоб прикувати увагу до моєї персони».

«Я хочу сказати тим людям, які говорять неправду і сіють ворожнечу, хочу запевнити їх, що я ніколи й нічого з України не вивіз і не вивезу, а навпаки лише привожу для своєї обителі», – звернувся до тих, хто поширює неправдиву інформацію про нього владика Павел.