Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Парафіяни та поліція не дозволили прибічникам “ПЦУ” захопити храм УПЦ (відео)


2 жовтня прихильники “ПЦУ” влаштували провокацію у селі Петропавлівське Київської області. Захопити храм на честь Петра та Павла Української Православної Церкви завадили парафіяни та поліція. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на telegram-канал «Перший Козацький».

Зазначається, що прибічники “ПЦУ” почали збиратися на території храму з раннього ранку, встановили біля церкви навіс і почали проводити «літургію», яка тривала близько пів години. Водночас віряни УПЦ молилися, чекаючи на штурм храму.

Після проведення свого обряду активісти “ПЦУ” вирушили до храму. Православні віряни стали на захист своєї святині. Біля церкви розпочалися сутички, розкольники намагалися влаштувати провокацію, штовхалися, обзивали вірян.

На підтримку рейдерам прибули представники “5 каналу”, які, за свідченнями вірян, провокували православних українців.

Припинила провокації “ПЦУ” поліція, яка прибула на місце та не дала захопити храм.

“Штурм храму у селі Петропавлівське Київської області було зірвано завдяки дружній громаді УПЦ та адекватним діям поліції. Слава Богу! Нашу святиню вдалося відстояти. Православні християни моляться і дякують Господу!”, – йдеться у повідомленні.

Раніше рейдери “ПЦУ” провели збори територіальної громади та здійснили незаконну перереєстрацію парафії. Окрім того, як повідомляв настоятель храму отець Василь Бринзей, у червні йому та його родині погрожували, від священника вимагали «по-хорошому» перейти до “ПЦУ”.