Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. У Петровому вшанували памʼять блаженної Іуліти


8 квітня, в день віддання Благовіщення Пресвятої Богородиці, Боголєп, архієпископ Олександрійський і Світловодський, звершив архіпастирський візит до Свят-Покровського храму смт.Петрове Петрівського благочинного округу. Урочистість підсилив і той факт, що в цей день згадується день, коли 66 років тому віддала Господу душу свою блаженносповідниця Іуліта Педан, мощі якої покояться в стінах рідного для неї Покровського храму.
Було відслужено Літургію Святителя Іоанна Златоустого, та заупокійна літія біля раки з мощами матушки. Також не забули і про тих, хто похований на території храму, про всіх спочилих і служивших. Владика відвідав місце поховання протоієрея Стефанія Катрич.
Його Високопреосвященству співслужили секретар Олександрійської єпархії протоієрей Михаїл Бобурко, благочинний Олександрійського округу протоієрей Олексій Микитенко, благочинний Бобринецького округу протоієрей Володимир Чутора, настоятель храму протоієрей Димитрій Городецький, благочинний Компаніївського округу протоієрей Євгеній Гуменюк, голова юридичного єпархіального відділу протоієрей Валерій Римар, протоієрей Ігор Тереза, настоятель храму смт Приютівка протоієрей Іоан Шевчук, протодиякон Кирил Божко, а також священство Петрівського округу: архімандрит Олексій Морозов, протоієрей Сергій Тітов, протоієрей Миколай Бойко та протоієрей Михаїл Царук.
По завершенні владика Боголєп звернувся до присутніх вірян з вітальним словом. В ньому торкнувся подвигу та образу життя матушки Іуліти, а також привів приклад духовного зростання та основ подвигу і служіння афонських старців! Зокрема владика оголосив декілька уривків з бесід та повчальних роздумів архимандрита Єфрема Філофейського Аризонського (Мораітіс).