Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії відбувся хресний хід з іконою Божої Матері « Взискання погиблих» та іншими святинями навколо міста Рівного, який очолив єпископ Дубенський Пимен


22 березня з багословіння митроплита Рівненського та Острозького Варфоломія , єпископ Дубенський Пимен, клірики Рівненської єпархії УПЦ , черниці кількох місцевих монастирів звершили хресний хід навколо міста Рівного, аби уберегти його від хвороби короновірусу, яка стрімко розповсюджується у світі.
У зв’язку з карантином хресний хід був не піший, а на автомобілях, кількість хрестоходців небагаточисельною. Впродовж усієї відстані священики , у салоні автомобілів, читали Акафіст до Пресвятої Богородиці.
«Віруючі православні люди усіх часів під час хвороб найперше, що використовували у боротьбі з недугою, молитву, – коментує єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ, – Чомусь тільки сучасне суспільство зачерствіло і стало жорстоким. У добрі – вбачає зло і навпаки. Цей хресний хід – це лише спроба зарадити, допомогти людям нашого міста , попри їхнє бажання чи небажання, бо у мережах вже висміюють такі хресні ходи по всій Україні. Але нам байдуже на насмішки, ми виконуємо свою місію на землі, своє призначення , у даному випадку, молитись до Бога, до Божої Матері та усіх угодників Божих, благати про заступництво.»
Хрестоходці здійснили чотири зупинки на всіх в’їздах та виїздах з міста Рівного, на кожній владика Пимен читав спеціальну молитву під час епідемії , окропляв святою водою.