Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Священники благословили місто Малочернеччинським чудотворним образом Христа Спасителя «Хліб Життя»


22 березня, у Хрестопоклонну неділю, після Божественної літургії в храмах міста з благословення Високопреосвященнішого митрополита Сумського і Охтирського Євлогія священнослужителі обласного центру на чолі з благочинним Сумського міського церковного округу протоієреєм Миколаєм Смакоузом здійснили хресну автомобільну ходу вулицями міста Суми.
Священники благословили місто Суми Малочернеччинським чудотворним образом Христа Спасителя «Хліб Життя», Корсунською-Шпилівською іконою Пресвятої Богородиці («Прозренною»), іконою святителя Іоасафа Бєлгородського (в часи його єпископства землі Сумщини входили в його єпархію), а також ковчегом з часткою святих мощей святого великомученика Пантелеймона цілителя, окропляючи святою водою. Дорогою священнослужителі підносили молитви перед шанованими святинями.
Малочернеччинський образ Христа Спасителя прославився в кінці XIX століття під час епідемії холери. У липні 1892 року ікону привозили до Сум, де під час багатолюдного молебню на Покровській площі з читанням акафісту Іісусу Сладчайшому молитви сумчан були звернені до Спасителя про захист від цієї страшної хвороби. Незабаром хвороба відступила. Віримо, що як тоді, так і сьогодні, Господь Іісус Христос, Його Пречиста Матір та святі угодники являтимуть милість і любов до землі нашої і народу.