Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Президент розповів про заходи, пов’язані з проходженням церковних свят під час карантину

На селекторній нараді Президента України, голів ОДА та міських голів обласних центрів розглянули проблеми безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнямна офіційне інтернет-представництво глави держави. 

Володимир Зеленський розповів чиновникам про спілкування з очільниками релігійних спільнот України, які, за його словами, розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн.

Водночас, Президент усвідомлює, що деякі обряди не можуть звершуватись без особистої присутності вірян. Він закликав у таких випадках обмежувати кількість людей в одному місці.

На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей у їхні обов’язки входитиме роз’яснення парафіянам, що збиратися натовпами небезпечно.

Глава держави зазначив, що існує домовленість з главами церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19.

Вже зараз у різних єпархіях УПЦ проводять доброчинні та протиепідеміологічні заходи з протидії поширенню коронавірусу. 

Найскладнішим, на думку Президента, залишається питання Великодніх свят. Він повідомив про підготовку проекту, “який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах”.