Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вікарні єпископи Київської Митрополії проводять огляд столичних храмів

24 березня   за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія керуючий Східним київським вікаріатством єпископ Баришівський Віктор та керуючий Центральним київським вікаріатством єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій звершили огляд храмів Києва на предмет дотримання протипандемічних заходів згідно з рекомендаціями Священного Синоду та благословення єпархіального архієрея Київської єпархії, яким є Предстоятель УПЦ.

У огляді столичних храмів також взяв участь секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук.

“Сьогодні ми вибірково оглянули більше десятка храмів міста Києва. Хочу зазначити, що на всіх парафіях відповідально поставилися до рекомендацій Священного Синоду та Міністерства охорони здоров’я України. Були вжиті усі необхідні заходи для запобігання пандемії коронавірусу. Частина парафій вже сьогодні намагається забезпечити своїх вірян масками, які не тільки купуються, але і власноручно шиються силами прихожан храмів, які мають до цього навички. Окрема увага приділяється людям похилого віку. Складаються списки та планується постійна опіка у вигляді необхідної матеріальної та духовної допомоги літнім людям вдома”, – зазначив владика Віктор за результатами спілкування з духовенством столичних храмів.

Єпископ Діонісій відмітив відповідальне відношення настоятелів та парафіян на місцях до заходів проти поширення вірусу COVID-19. Окрім того, владика акцентував увагу настоятелів храмів на тому, що важливим є не лише дотримання особистого профілактичного антивірусного самозахисту, а й формування при кожному храмі списків літніх людей, які потребують постійної опіки і допомоги.