Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополія допоможе владі столиці в боротьбі з коронавірусом

 

FA7F7F8A-87F8-41BA-84CB-CAC8137B09CF

Духовенство УПЦ домовилося з Національною поліцією України та київським координаційним центром про співпрацю у справі боротьби з поширенням коронавірусу.

Щоб запобігти поширенню коронавірусу і допомогти людям в умовах карантину, Київська Митрополія буде співпрацювати з Національною поліцією України і створеним при Київській міській державній адміністрації координаційним центром. Про це кореспонденту СПЖ повідомив секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук.

«Ми говорили з міською владою. Будемо активно включатися в співпрацю з тим координаційним центром, який зараз при Київській міській адміністрації створено. Будемо максимально залучати наші можливості, людський ресурс, наших волонтерів до надання допомоги», – зазначив протоієрей Віктор.

Він також розповів, що духовенство єпархії спільно з керівництвом Національної поліції проговорили алгоритм дій по наданню допомоги населенню міста.

«Якщо, наприклад, наші парафіяни похилого віку або люди, якими ми опікуємося, довгий час не виходять на зв’язок, ми будемо повідомляти в поліцію. Можливо, у цієї людини якась проблема, а вона не може вийти з квартири», – пояснив священнослужитель.

Секретар Київської єпархії по місту Києву також додав, що у всіх київських храмах УПЦ безкоштовно роздаватимуть медичні маски, а волонтери будуть доставляти товари першої необхідності тим, хто перебуває в зоні підвищеного ризику зараження – літнім жителям міста.

«У нас можна у храмах також безкоштовно отримати маски для тих, хто цього потребує, оскільки це у нас зараз величезний дефіцит. У нас зараз все максимально робиться для того, щоб люди могли одержати все необхідне, – підкреслив протоієрей Віктор. – Намагаємося забезпечити всі храми міста Києва та Київської єпархії масками».

Київська єпархія також допомагає в годуванні позбавлених через карантин можливості обігрітися бездомних людей і почала збір коштів на придбання медичних костюмів і масок для медиків тих лікарень, в яких у цьому є гостра необхідність, розповів протоієрей Віктор.

За його словами, особливу увагу в єпархії приділили виконанню всіх рекомендованих державою і ВООЗ заходів на парафіях: дезінфекція храмових приміщень, медичні маски, дотримання кількості одночасно присутніх у храмах людей.

«Ми ці вихідні здійснювали богослужіння на вулиці, оскільки немає якоїсь заборони збиратися для молитви на вулиці, дотримуючись безпечної відстані між людьми», – додав секретар єпархії по місту Києву.

spzh.news