Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. У міській бібліотеці прошла презентація книги про монастир


14 грудня у бібліотеці ім.Чижевського відбулась презентація книги про Чечелівський монастир, якій знаходився на території сучасної Олександрійської єпархії в с.Велика Чечеліївка, Новгородківського району. У презентації взяли участь автори книги Пивовар Анатолій Васильович та прот.Євгеній Гуменюк. Велику подяку висловили Сердюку Владиславу, за сприяння якого видана книга, а також всім, хто допоміг у зборі інформації та виданні книги.
Також було презентовано 4-тий випуск альманаху «Інгульский степ». Цей випуск присвячений Херсонським Єпархіальним відомостям. В 1919 році вийшов останній номер цього фундаментального єпархіального видання, яке друкувалося протягом 60-ті років і мало дві частини: офіційну та неофіційну. Всього за 60 років існування вийшло 1343 випуски офіційної частини та 1339 – неофіційної. Видання має багато цінної інформації з історії краю. У випуску альманаху зроблена добірка всіх статей, які пов’язані з Олександрійським та Єлисаветградським повітами.
Під час презентації історик Олександрійської єпархії Ольга Божко розповіла про долю останнього священика Чечелівського монастиря прот.Василя Бєлишева.