Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОСКВА. Настав час однозначно висловити своє ставлення до розколу і розкольників — Предстоятель Церкви Чеських земель і Словаччини

Для того, щоб вилікувати «розбрат Церков», усій повноті Православної Церкви потрібно висловити своє єдине ставлення до розколу і розкольників.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав 1 лютого 2019 року у своєму слові під час урочистостей з нагоди 10-річчя інтронізації Святішого Патріарха Кирила, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на patriarchia.ru.

 «В даний час не тільки Православна Церква Святої Русі, а й вся повнота світового Православ’я переживає важкий період у зв’язку з подіями, що відбуваються на багатостраждальній українській землі», — зазначив Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.

На переконання Блаженнішого Митрополита Ростислава, «розкол невиліковний, якщо він не буде викорінена зі свідомості Церкви».

«Так як переконаність розкольників в своїй легалізації — те єдине, що утримує їх від покаяння і повернення, — наголосив він і продовжив. — У житті Православної Церкви, на жаль, як і в суспільстві звичайних людей, час від часу з’являються всякі кар’єристи і «скривджені»».

При цьому Його Блаженство підкреслив: «Щоб вилікувати «розбрат Церков» за євангельськими заповідями нашого Спасителя, для всієї повноти Христової Церкви настав час однозначно висловити своє єдине ставлення до розколу і розкольників».

Раніше, 31 січня, Блаженніший Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав вчергове висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

«Ми сусіди Української Православної Церкви; чуючи про гоніння, які розпочалися в зв’язку з подіями, які мали місце в грудні минулого року, ми молимося і сподіваємося на швидке канонічне вирішення проблеми, яка була створена в церковному житті в Україні так званим «об’єднавчим собором»», — сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.

«Позавчора (28 січня – ред) проходила нарада Священного Синоду Православної Церкви Чеських земель і Словаччини. І синодальні владики поклали на мої плечі обов’язок – звернутися до предстоятелів усіх Помісних Православних Церков з проханням провести Всеправославну нараду з українського питання», – також заявив Блаженніший Владика.