Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СОФІЯ. Архієрей Болгарської Церкви: Впевнений, що з Блаженнішим Онуфрієм Церква завжди буде Єдиною, Апостольською і Соборною

Митрополит Старозагорський Кипріян (Казанджієв) (Болгарська Православна Церква) у своєму коментарі кореспонденту газети «Вести» зазначив, що сподівається на канонічне вирішення «спору щодо українського питання», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Священний Синод Болгарської Православної Церкви призначив комісію, яка буде займатися українським питанням. З Божою допомогою спір буде вирішений в канонічному руслі», — сказав він.

Митрополит Кипріян пригадав свій візит до України на урочистості з приводу 1030-річчя Хрещення Русі:

«Тоді я був обраний делегатом за рішенням нашого Священного Синоду. Я бачив хресний хід – люди показали підтримку канонічної Православної Церкви. Маю велику надію, що питання буде вирішуватися канонічним шляхом».

Окремо ієрарх Болгарської Православної Церкви поділився своїми враженнями щодо Предстоятеля Української Православної Церкви.

«Мене вразило слово і молитва Блаженнішого Митрополита Онуфрія — він дуже занурений в молитви і духовні питання людина. Упевнений, що з подібним Предстоятелем Церква буде єдиною, апостольської і соборною», — сказав владика.

Нагадаємо, раніше у Болгарській Православній Церкві спростували заяви ЗМІ про визнання «ПЦУ».