Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. На Волині попрощались з новоспочилим протоієреєм Петром Влодеком


9 жовтня, в день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Українська Православна Церква попрощалась з видатним священнослужителем – протоієреєм Петром Влодеком. Почесний ректор Волинської духовної семінарії покинув цей світ у віці 93-х років.
У семінарському храмі на честь святих рівноапостольних Мефодія і Кирила було звершено Божествену літургію, яку очолив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук. Отцю Миколаю співслужили священики не лише з Волині, але й з інших куточків України, адже новоспочилий отець Петро Влодек був духовним наставником багатьох поколінь священиків Української Православної Церкви. Разом з духовенством розділити скорботу прийшли сотні містян та гостей.

Попрощатись з протоієреєм Петро Влодеком прибув і представник Київських духовних шкіл, перший проректор КДАіС – протоієрей Сергій Ющик, який також був вихованцем Волинської духовної семінарії в роки ректорства отця Петра. У своїй проповіді отець Сергій пригадав роки студентства, зазначивши, що Київська духовна семінарія і Академія, в якій він зараз виконує обов’язки першого проректора, завдячує своїм відновленням у післярадянський період саме отцю Петру Влодеку.

Під час панахиди за померлим протоієреєм віддати шану прийшли очільники області і міста Луцька. Губернатор Волинської області Володимир Гунчик зазначив, що в інший світ відійшов добрий священик, праця якого буде ще довго говорити за нього. Варто зазначити, що протоієрей Петро Влодек носив звання Почесного громадянина Волині.

В свою чергу, секретар Луцької міської ради та тимчасово виконуючий обов’язки міського голови Григорій Пустовіт, виголошуючи промову, зазначив, що протоієрей Петро Влодек був одним з небагатьох священиків – мешканців Луцька, який навіть після смерті залишиться добрим прикладом для наслідування.

Опісля панахиди у семінарському храмі, труну з тілом спочилого протоієрея Петра Влодека було доправлено до заміського кладовища у селі Липини. Там, звершивши заупокійну літію, тіло пастиря з молитвами віддали землі.