Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон звершив богослужіння у с. Павлівка, яке найбільше постраждало від вибухів під Калинівкою

9 жовтня, у день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав с. Павлівку Калинівського району. Архіпастир звершив Божественну літургію у місцевому храмі ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», який знаходиться поблизу нового храму, що будується на честь апостола Іоанна Богослова.Владиці співслужили священики району на чолі з благочинним протоієреєм Володимиром Розманом. Під час літургії підносилась молитва за Україну, за мир у Державі, а також сугуба молитва за місцевих жителів, які постраждали від вибухів на військових складах поблизу Калинівки.

Підтримати мешканців с. Павлівки разом з місцевою владою прибув і голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. Очільник області подякував жителям села за розуміння та жертовність, проявлені під час трагедії. Також голова передав настоятелю місцевої парафії протоієрею Сергію Лісніченко в дар для храму ікону Божої Матері «Всіх скорботних радість».

По закінченню урочистостей у храмі митрополит Симеон разом з очільниками області та району відвідав Павлівську загальноосвітню школу. 9 жовтня після півторатижневої перерви діти знову сіли за парти. Цього дня вони слухали не лише звичайні уроки, а й проходили навчання з цивільної оборони. Владика Симеон та Валерій Коровій поспілкувався з дітьми та оглянули приміщення школи і хід ремонтних робіт. Директор школи зазначила, що ще тиждень тому майже в жодному класі не було вцілілої стелі та вікон.

По завершенні богослужіння митрополит Симеон звернувся до вірян. Архіпастир нагадав слова Господа Ісуса Христа, звернені до Його сучасників після падіння Силоамської вежі, в результаті якого загинули люди: «ті вісімнадцять, що башта на них була завалилась в Силоамі й побила їх, чи думаєте, що ті винні були більш за всіх, що в Єрусалимі живуть. Ні, кажу вам…». Отже, якщо Господь послав важке випробування жителям Павлівки, то це не означає, що вони винні і грішніші більше за інших. Архіпастир підкреслив, що усі люди недосконалі і грішать проти Правди Божої, а кожне випробування, яке посилає Господь окремій людині чи суспільству в цілому, повинні спонукати до покаяння та виправлення життєвих шляхів. І для того, щоби лихо не повторилося, усім людям варто пам’ятати Божі заповіді і намагатися жити за ними. Сказавши слова втіхи і підтримки жителям Павлівки, митрополит Симеон привітав їх з престольним святом храму, який будується у їхньому селі і побажав молитовного покрову Божої Матері і святого апостола Іоанна Богослова.