Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Керуючий справами УПЦ вiдзначив церковними нагородами представникiв Мiнiстерства освiти

5 січня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з членами робочої групи МОН за визнанням державою дипломів і наукових ступенів випускників духовних вищих навчальних закладів.

У 2016 році понад 50 випускників вищих духовних навчальних закладів УПЦ отримали документи про визнання державою їх дипломів про вищу освіту. Це стало результатом тривалої співпраці між фахівцями в сфері освіти і представниками Церкви.

На знак подяки за виконану роботу в піднятті авторитету Церкви та духовної освіти від імені Предстоятеля УПЦ митрополит Антоній нагородив членів Комісії про державне визнання документів про вищу освіту, наукові ступені і вчені звання: директора департаменту вищої освіти МОН України Олега Шарова, директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації і ліцензування МОН Андрія Шевцова, заступника голови комісії Юрія Решетнікова, заступника директора департаменту — начальника відділу нормативно-правової експертизи департаменту правового забезпечення МОН Олександра Сича та члена комісії викладача КДАіС Віталія Хромця — орденом святого благовірного князя Ярослава Мудрого. А також орденом святої великомучениці Варвари — секретаря комісії Ольгу Оношко і члена комісії Олену Пастушенко.

Після нагородження митрополит Бориспільський і Броварський Антоній поговорив з членами комісії про проблеми та перспективи сучасної освіти.

На завершення зустрічі владика Антоній вручив в подарунок гостям видання Київської духовної академії.

kdais.kiev.ua