Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон з духовенством привітав з Водохрещем працівників управління з питань виконання кримінальних покарань


20 січня митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Центрально-Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України. Так називається новостворена структура, яка замінила управління державної пенітенціарної служби у області. Відтепер ця структура об’єднує виправні заклади трьох областей – Вінницької, Хмельницької і Чернівецької. Керівником новоствореного управління було призначено генерал-майора Василю Дремлюгу. Митрополит Симеон привітав Василя Микитовича з призначенням на нову посаду та побажав йому Божої допомоги і благословення на цій непростій службі. Потім архіпастир звернувся зі словами привітання до співробітників управління. Владика розповів про свята Різдва Христового та Богоявлення, а також традиції їх святкування.

Потім владика з духовенством, яке його супроводжувало, відправив короткий молебень і окропив усіх присутніх хрещенською святою водою. Священики також заспівали низку колядок, адже, як розповів владика Симеон, колядування в Україні продовжується до свята Стрітення Господнього. Після святкового привітання і невеличкого духовного концерту владика Симеон зі священика окропив святою водою приміщення управління і побажав усім співробітникам успіхів і Божої допомоги у новому році.

Прес-служба Вінницької єпархії