Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон відвідав засуджених в установі виконання покарань №1


20 січня, після візиту до Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, митрополит Вінницький і Барський Симеон разом з начальником управління Василем Дремлюгою відвідали Вінницьку установу виконання покарань №1. Архіпастир побував у місцевому храмі, яким впродовж десяти років опікуються священики єпархії Олексій Іродов та Артемій (Шикула).

У храмі митрополит Симеон звершив короткий молебень та привітав присутніх, серед яких були ув’язнені. До них владика звернувся із словом настанови. Архіпастир також їх зі святом Богоявлення, благословив іконками та окропив святою водою.

Після молебню у храмі митрополит Симеон відвідав слідчий ізолятор. Під час спілкування з тими, хто перебуває у СІЗО, очікуючи вирку суду, владика говорив про сенс життя, значення покаяння і необхідність жити по заповідях Божих. Митрополит Симеон привітав усіх зі святом Богоявлення, благословив і окропив святою водою.

Під час відвідання установи митрополит Симеон також обговорив з її керівником та з керівником управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації перспективи подальшої співпраці з духовенством у виховній роботі та поточні питання, які виникають у священиків під час здійснення ними душпастирської діяльності у виправних закладах області.